Få hjemmesiden læst højt ved hjælp af adgangforalle.dk

Søg på sonderborgkommune.dk

Søgefelt

Vejledning i 8. klasse

I 8. klasse kommer din UU-vejleder og fortæller om ungdomsuddannelserne og dine muligheder for selv at undersøge mere. Du skal også besøge nogle ungdomsuddannelser.
Ansvarlig Jens Lycke Wind
Opdateret 14.02.2018

I 8. klasse vil du igen møde din UU-Vejleder i klassesammenhæng. Vejlederen orienterer om uddannelsessystemet, og viser dig, hvor på internettet du kan få hjælp til valg af ungdomsuddannelse og få svar på dine spørgsmål.

Senest 1. december og igen senest 1. maj vil alle elever blive vurderet på deres uddannelsesparathed, hvorefter nogle elever vil få en større tilknytning til UU-vejlederen. Det er skolen, der påbegynder denne proces. Efterfølgende inddrages UU-vejlederen.

Introduktionskursus

I 8. klasse skal du og dine klassekammerater på introduktionskursus på ungdomsuddannelserne. Det er et 5-dages forløb på forskellige ungdomsuddannelser i Sønderborg, Gråsten og Åbenrå. Introduktionskurset skal hjælpe dig til at vide mere om flere ungdomsuddannelser og til at blive mere klar over, hvilken ungdomsuddannelse du vælger efter 9. eller 10. klasse.

Inden introduktionskurset vil din UU-vejleder informere dig om, hvilke uddannelsespakker du kan vælge på introduktionskurset, og hvordan du bliver tilmeldt. Du skal prioritere alle 6 kursuspakker på det tilmeldingsskema, du får udleveret af din vejleder. Med andre ord: skriv tallene 1-6 ud for de seks pakker fra A-F, hvor 1-tallet skal skrives ud for den pakke, du allermest ønsker, og 6-tallet er den pakke du mindst ønsker. Planlægning af introduktionskurserne er et større puslespil, så selv om vi gør, hvad vi kan for at opfylde alles ønsker, kan du ikke forvente at få opfyldt din 1. prioritet.

Du kan se mere om introduktionskurserne i foråret 2018 ved at klikke på følgende link:Introduktionskurser for 8. klasser 2018

Beskrivelse af de enkelte pakker se nederst på siden.

 

 

Din UU-vejleder deltager også i det første forældremøde i 8. klasse, så dine forældre får viden om og kan stille spørgsmål til, hvad skoleåret bringer.

 

Unge arbejder med smartphone og ipad