Få hjemmesiden læst højt ved hjælp af adgangforalle.dk

Søg på sonderborgkommune.dk

Søgefelt

Vejledning i 8. klasse

I 8. klasse kommer din UU-vejleder og fortæller noget om ungdomsuddannelser og dine muligheder for selv at undersøge mere. Du skal også besøge nogle ungdomsuddannelser.
Ansvarlig Jens Lycke Wind
Opdateret 10.11.2017

I 8. klasse vil du igen møde din UU-Vejleder i klassesammenhæng. Vejlederen kommer og orienterer om uddannelsessystemet, og de muligheder du har for at modtage personlig vejledning på nettet.

I løbet af efteråret vil alle elever bliver vurderet på deres uddannelsesparathed, hvorefter nogle elever vil få en større tilknytning til UU vejlederen. Det er skolen der foretager denne vurdering.

Introduktionskursus

I 8. klasse skal du og dine klassekammerater på introduktionskursus på ungdomsuddannelserne. Det er et 5-dages forløb på forskellige ungdomsuddannelser i Sønderborg og omegn. Introduktionskurset skal hjælpe dig til at vide mere om flere ungdomsuddannelser og til at blive mere klar over, hvilken ungdomsuddannelse du vælger efter 9. eller 10. klasse.

Inden introduktionskurset vil din UU-vejleder informere dig om, hvilke uddannelsespakker du kan vælge på introduktionskurset samt, hvordan du bliver tilmeldt. Du skal pege på tre kursuspakker, som du ønsker. Planlægning af introduktionskurserne er et større puslespil, så selv om vi gør, hvad vi kan for at opfylde alles ønsker, kan du ikke forvente at få opfyldt din 1. prioritet.

Du kan se mere om introduktionskurserne i foråret 2018 ved at klikke på følgende link:Introduktionskurser for 8. klasser 2018

Beskrivelse af de enkelte pakker se nederst på siden.

 

 

Din UU-vejleder deltager også i det første forældremøde i 8. klasse, så dine forældre får viden om og kan stille spørgsmål til, hvad skoleåret bringer.

 

Unge arbejder med smartphone og ipad