Få hjemmesiden læst højt ved hjælp af adgangforalle.dk

Søg på sonderborgkommune.dk

Søgefelt

Vejledning i 10. klasse

I 10. klasse skal du snakke med din vejleder om uddannelsesplan, erhvervspraktik, obligatorisk brobygning, parathedsvurdering og tilmelding til uddannelse.
Ansvarlig Jens Lycke Wind
Opdateret 14.02.2018

I 10. klasse vil du som minimum have en personlig samtale med din UU-vejleder. Desuden skal I samarbejde om:

Uddannelsesplan

I 10. klasse arbejder du med din uddannelsesplan. Den skal føre frem til dit endelige valg efter 10. klasse. Forude venter ungdomsuddannelserne.

Skal du vælge en erhvervsuddannelse eller en gymnasiel uddannelse? Hvilken indgang, hvilken studieretning er noget for dig?

Der er mange spørgsmål, der skal afklares. Uddannelsesplanen hjælper dig til at kunne foretage dit endelige valg og blive tilmeldt det, du skal i gang med efter 10. klasse.

Du kan læse mere på 10érens hjemmeside: 

Du kan også vælge den erhvervsrettede 10. klasse (EUD10), hvor der for skoleåret 15-16 er 40 pladser. Dette kan du læse mere om her

 

Obligatorisk brobygning

I løbet af 10. klasse skal du mindst en uge i brobygning. Brobygning handler om, at du følger undervisningen på en ungdomsuddannelse, så du får et billede af hverdagen og kravene og dermed kan blive mere sikker i dit valg efter 10. klasse. Du har desuden mulighed for at være yderligere 4 uger i brobygning til en erhvervsuddannelse. Brobygningen ligger i uge 47 og/eller 48.

Yderligere information kan du få hos din UU-vejleder.

Uddannelsesparathedsvurdering

Din UU-vejleder skal i samarbejde med din skole vurdere, om du er parat til den ungdomsuddannelse, du ønsker. Det er ikke godt at gå i gang med en uddannelse, du ikke er parat til. I vurdering vil indgå, hvordan du klarer dig fagligt, personligt og socialt. Læs mere om uddannelsesparathed eller på ministeriets hjemmeside.

Din tilmelding til ungdomsuddannelse

Senest 1. marts i 10. klasse, skal du tilmeldes en ungdomsuddannelse eller en anden godkendt aktivitet. Tilmelding foregår på www.optagelse.dk. Det er en proces som både involverer dig, dine forældre og din UU-vejleder. Din UU-vejleder vil informere dig og dine forældre grundigt om forløbet.