Få hjemmesiden læst højt ved hjælp af adgangforalle.dk

Søg på sonderborgkommune.dk

Søgefelt

Internationale gymnasiale uddannelser

Pre-IB/IB, DFB og DIAP er internationale gymnasiale uddannelser i Danmark, hvor undervisningssproget er enten engelsk, fransk eller tysk.
Opdateret 27.04.2020

flag_hue.png

Flere skoler landet over udbyder International Baccalaureate (IB), der er en 2-årig international gymnasial uddannelse, som kan tages i over 100 lande. Her er undervisningssproget engelsk. For danskere, der altid har gået i dansk skole, og for elever fra internationale skoler, som ikke opfylder kravene til optagelse direkte på det 2-årige kursus, findes der en forberedelsesklasse, der kaldes pre-IB. Pre-IB varer 1 år og svarer til første år af de 3-årige danske gymnasiale uddannelser (STX eller HTX).

Grundforløbet og det første skoleår af studieretningen på pre-IB er tilrettelagt, så der er mulighed for at skifte fra pre-IB-klassen til en STX- eller HTX-studieretning, hvis du fortryder dit valg. Der kan dog være visse begrænsninger, så det  er klogt at tale med skolen ved begyndelsen af forløbet. For at kunne skifte til STX eller HTX skal man opfylde adgangskravene til de gymnasiale uddannelser.

På EUC Syd i Sønderborg er det muligt både at tage en Pre-IB og en IB - læs mere om IB-uddannelsen på EUC Syds hjemmeside.

I København er der desuden mulighed for at tage en 3-årig fransksproget gymnasial uddannelse Dansk-Fransk Baccalaureat (DFB) på Prins Henriks Skole, og i Åbenrå samt København udbyder henholdsvis Deutsches Gymnasium für Nordschleswig og Sankt Petri Skole en dansk/tysk studentereksamen (DIAP).