Få hjemmesiden læst højt ved hjælp af adgangforalle.dk

Søg på sonderborgkommune.dk

Søgefelt

 

Går du i 7.-10. klasse?Vejledning i 7. klasse

I 7. klasse møder eleverne deres UU-vejleder for første gang. Enten i forbindelse med den kollektive vejledning eller når de deltager i "Uddannelse og Job".

Unge arbejder med smartphone og ipad

Vejledning i 8. klasse

UU-vejlederen kigger forbi i 8. klasse, og fortæller om ungdomsuddannelserne og elevernes muligheder for selv at undersøge mere. På introduktionskurserne besøger eleverne forskellige ungdomsuddannelser.

Eksamensbord

Vejledning i 9. klasse

I 9. klasse får vejledningen meget fokus på elevernes overgang til ungdomsuddannelserne. Frivillig Brobygning, Uddannelsestræf, Kollektiv Vejledning, Åbent Hus og undervisning i Uddannelse og Job er en hjælp på vej mod en ungdomsuddannelse.

Sidste skoledag med balloner på cyklen

Vejledning i 10. klasse

I 10. klasse skal du snakke med din vejleder om uddannelsesplan, obligatorisk brobygning, parathedsvurdering og tilmelding til uddannelse.Uddannelsesparathed

Vurderingen af din uddannelsesparathed begynder i 8. klasse, og fortsætter i 9. og 10. klasse. Du vurderes ud fra dine faglige, personlige, sociale og praksisfaglige forudsætninger.Specialvejledning

UU-vejlederen er der også for dig, der er elev på en specialskole og i en specialklasse.

Unge ansigter

Tilmelding til ungdomsuddannelse og uddannelsesplan

Når du går i grundskolens 9. og 10. klasse skal du enten tilmelde dig en 10. klasse (gælder elever i 9. klasse) eller en ungdomsuddannelse. Tilmeldingen foregår via websitet www.optagelse.dk.